What am I to do ?

I've just arrived from Mars and I'm looking for fresh meat, fresh thoughts, new ideas. On my planet, everything is old and dusty...everything has an uncanny air...Everything is RED, for god's sake !!! I'm here to clean my antenae and this is the logbook of my journey arround the world.

Wednesday, April 12, 2006

Lumanarari si Fainarese

M-am saturat de oamenii astia si de interesele lor marunte! Politicenii politicesc, se lupta intre ei ca orbii aruncand pumni in dreapta si-n stanga, scuipand de la etaj in capul cui o fi, batandu-se cu palma-n piept si smiorcaindu-se pentru cine stie ce copilas, ce babuta, valorile si interesul national, international, economic, de securitate, etc.Profesorii morfolesc o materie pe care n-o mai ingurgiteaza nimeni, pe care nici ei n-o mai stiu . O spuzesc peste creierele unor elevi care bat pasul pe loc desi se-agita foarte mult. Universitarii protejeaza o sfanta idee de univeritate imaginara, idee pe care nu stiu de unde au luat-o si de la cine au invatat-o, dar precis nu se potriveste cu anii lor de studentie, care, mai mult ca sigur au fost jalnici, ca si ai nostrii. Mitocanii se tarasc in slapii lor pe bulevardele din centrul Bucurestiului, scuipand seminte in dreapta si-n stanga, bombandu-si toracele ca niste matadori si aruncand priviri furise si slinoase sub mini-fustele "pizdelor" dupa care saliveaza. "Pizde" carora unii dintre noi prefera sa le acorde o candoare care nu le apartine. Taranii se muta la bloc si mahalagii se muta la tara. Trenurile sunt pline de cheliosi, burtosi, bubosi, jegosi, betivi, slinosi, scarbosi, si alte "neamuri" care mai de care mai apropiate de maimute. Barurile dau pe dinafara de "bashtani", snapani, gorile, fitzosi si adolescenti teribili. Parcurile mustesc de rahat si gunoaie, de scarna umana, leprosi, paralitici, libidinosi, exhibitionisti, rolleri, bikeri, plimbareti, gay, sahisti, tablagii, barbugii, colorati, tuciurii, imaculati, rosiori, galbiori si verzisori.
Fostii astronauti fac reclama la ciocolata, disputandu-si minutele de publicitate cu fostele gimnaste care saliveaza dupa niste cutii cu lapte pentru femei. "Vedetele" se nasc si mor, dar raman intotdeauna in numar constant. Poti sa dai de ele peste tot: aici te ciocnesti de-un celebru prezentator, dincolo de-o arhicunoscuta cantareata de muzica usoara, din dreapta rasare un politician, din stanga, traverseaza un sportiv. Peste tot numai fete cunoscute. Pe cativa kilometri patrati se-nvolbureaza scursoarea unei natii.
Si toti suntem mandri si amuzati de, la o adica, "pitorescul" de care dispunem. Parem a avea rezerve constante de optimism, nu ne place sa privim nimic in negru. Si daca unii dintre cei mai rasariti au avut multa vreme o atitudine un pic mai realista, acum isi zic : nu e totul pierdut. In fond, mai exista si situatii exceptionale, cazuri particulare, etc.etc.
Visam perpetuu la un interbelic de glorie, la un interbelic fascinant, cu romantele, cu chansonetele, cu bodegile,cu scriitorii shi parfumul sau. Ne toot chiombim la fotografii ale "miraculosului" bucurestean facute de Nicolae Ionescu, si ne spunem ca atunci ar fi trebuit sa traim, intr-un roman de Camil Petrescu, Intr-o mahala din Craii de Curte Veche, intr-un apartament din Scrinul Negru, intr-un palat din Hortensia Papadat-Bengescu... Shi noi suntem Blecheri, shi noi suntem Sebastieni..
dar...
n-avem in jur decat Lumanarari si Fainarese.

3 Comments:

At 4:55 AM, Anonymous Anonymous said...

din pacate, ceea ce spui e intr-o masura adevarat,dar..
exista un dar. Daca te-ai fi uitat mai des la emisiunea garantat suta la suta ai fi vazut ca sunt, ascunsi prin viroage, oameni care pot sa ne dea o speranta, oameni originali si inventivi, oameni care nu tin cu tot dinadinsul sa se mixeze cu masele.

 
At 4:19 AM, Blogger Cerasela Iosipescu said...

nu prea inteleg eu cum vine asta "sa se mixeze cu masele" shi ce legatura are cu negativismul de care n-am scapat, dar peste care incercam sa trecem. Eu insumi propun o viziunae nu tocmai roza a "lumii" romanesti, dar sper ca nimeni nu ma va intelege exagerat, nu sunt un "hippiekiller".

 
At 1:18 AM, Anonymous Anonymous said...

u-re-chi-tza!!!

stii ce-mi place mie la atitudinea ta? ca e de dreapta, frate! iti abhora toate masismele astea , in mod organic , asa! n-am mai vazut la nimeni, aproape, o indigestie atat de genuina provocata de mixeuri d-astea (vorba anonimului). Am mai vazut atitudinea si la altii, dar repulsia lor putea partial sau integral a impostura. tu esti autentic. imi place asta.

stii ce nu-mi place la atitudinea ta? ca nu e constienta de apartenenta ei la mainstream prin negativismul ei (care nu-i poate fi insa decat intrinsec, ma gandesc, pentru ca suntem inconjurati, normal, de mase si de manifestarile lor. si asa cum spuneam, tie asta iti provoaca scarba organica, si deci nu poti fi decat intunecat si negru). uita-te la discutiile din jurul tau, observa si masoara gradul de incredere in schimbari, etc. vei vedeam ca nu, nu avem rezerve constante de optimism (si aici ma refer la noi, si la cei ca noi, nu la tot poporu, nu merg pana acolo ca imi prind naiba urechile). sintem pesimisti si negri cu totii. refugiile astea constante in interbelic de unde vin? crede careva dintre refugiati ca va fi posibil o resuscitare a paradisului din interval?
neeea! nu. sintem cu totii pesimisti, sau asa mi se pare.
ma rog, ma cam contrazice reactantul de mai sus, caruia emisiunea suta la suta ii da speranta. nu stiu ce sa mai zic. poate ca ai tu dreptate sau poate ca dreptatea se imparte, nu stiu.

semnat: micutzu anonim

 

Post a Comment

<< Home